Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Dinsdag 18 Januari 2022

      Polyester poetsen

      Zo poets jij jouw polyester boot


      Wil jij jouw polyester boot poetsen? In onze webshop vind je professionele producten voor het reinigen van jouw boot en dat voor een aantrekkelijke prijs.

      Natuurlijk kan je ervoor kiezen om het poetsen van jouw boot uit te besteden, maar wist je dat jij deze klus ook eenvoudig zelf kunt klaren? Zonder dat het je veel tijd en moeite kost? Het enige dat je nodig hebt, is de juiste apparatuur en kwalitatieve schoonmaakproducten. En daarvoor ben jij bij ons aan het juiste adres.

       

      Polyester boot poetsen

       

      De allereerste stap van het reinigen van een boot is het verwijderen van vuil. Gebruik voor het schoonmaken van de boot lauw water en een daarvoor bestemd reinigingsmiddel, zoals Riwax boatclean. Ook kan je allerlei extra schoonmaakhulpmiddelen gebruiken om de klus sneller te klaren. Denk hierbij aan een poetsmachine, wasborstel, microvezeldoek en spons.


      Na de eerste stap is het tijd om eventuele resten van het schoonmaakmiddel grondig weg te spoelen. Hierna maak je de boot droog.

      Is de polyester coating de originele glans verloren? Kies er dan voor om de coating te polijsten. Met een polijstschijf en polijstmiddel laat je de polyester coating er weer als nieuw uitzien. Meer weten over het polijsten van een boot? Lees dan ook het artikel: boot polijsten.

       

      Polyester beschermen

       

      Is jouw boot weer helemaal schoon en glanzend? Dan rest nu de allerlaatste stap, het aanbrengen van een beschermlaag. Met een bootwax bescherm jij de coating van de boot niet alleen tegen UV-straling, maar ook tegen vuil. Door de wax kan vuil zich niet goed hechten waardoor het eenvoudiger te verwijderen is. Zo verkort jij de duur van jouw volgende poetsbeurt aanzienlijk.


      Meer informatie


      Zou je graag meer willen weten over polyester poetsen? Of heb je een vraag over één van onze producten? In onze blogrubriek proberen wij je van alle informatie te voorzien, maar het kan natuurlijk zijn dat het antwoord op jouw vraag er niet tussenstaat. Ons team van specialisten zit klaar om jouw vragen te beantwoorden en je geheel vrijblijvend te adviseren, dus neem gerust contact met ons op.

      Tips en tricks voor je boot

      Recente artikelen