Antifouling voor jouw boot? Een goed idee! Met antifouling krijgen micro-organismen, mosselen en algen geen kans om zich onder het wateroppervlak vast te hechten aan de romp van jouw boot. Is er sprake van veel aangroei onderaan de romp, dan heeft dit een nadelig effect op het vaarplezier. Zo verlies je snelheid, verbruikt meer brandstof en kan zelfs te maken krijgen met corrosie waardoor de onderkant van jouw boot wordt aangetast. Dat wil jij natuurlijk voorkomen! Hoe je dat doet? Met een laag antifouling.
Antifouling kopen? Tijdens jouw online zoektocht kom je er al snel achter dat er twee verschillende varianten beschikbaar zijn; harde antifouling en zachte antifouling. Maar welk type is voor jouw boot het meest geschikt? Dit is geheel afhankelijk van de snelheid waarmee jij over het algemeen vaart.
Houd jij ervan om hard te varen? Kies dan harde antifouling om de coating van jouw boot te beschermen. Harde antifouling is een duurzame onderwaterschipcoating die ontzettend lang blijft zitten. Dit type bescherming is erg goed bestand tegen slijtage en dien je slechts eens in de zoveel tijd opnieuw aan te brengen. Het is geschikt voor boten die harder dan dertig knopen varen en af en toe droogvallen. Let op: doordat je harde antifouling telkens laag over laag aanbrengt, dien je na verloop van tijd alle antifouling te verwijderen en opnieuw te beginnen met het opbouwen van de beschermlaag.
Vaar je minder dan dertig knopen? Zachte antifouling is dan de juiste keus. Je dient dit type boot antifouling ieder seizoen opnieuw aan te brengen, omdat deze er tijdens het varen langzaam afslijt. Heb je een tweedehands boot en weet je niet precies welk type beschermcoating er is gebruikt? Wrijf er dan met een natte doek overheen. Komt er verf vanaf, dan heb je te maken met zachte antifouling.
Wil jij het onderste gedeelte van jouw boot beschermen tegen aangroei, algen en andere micro-organismen? In onze webshop vind je verschillende soorten antifouling van diverse merken. Ieder product is door ons met de hoogste zorg uitgekozen, waardoor jij altijd verzekerd bent van kwaliteit.
Bekijk ons assortiment antifouling boot met merken zoals Epifanes Copper Cruise, International Interspeed Extra en Tenco Bottomcoat. Heb je een vraag over één van de producten? Wij helpen je graag verder.
Antifouling aanbrengen, dat is niet ingewikkeld. Uitbesteden is om deze reden dan ook niet nodig. Wat je wel moet doen, is de juiste veiligheidsmaatregelen in acht nemen, omdat het goedje erg chemisch is. Draag om deze reden daarom altijd een overall, stofmasker, beschermbril en handschoenen. Ook dien je de ruimte goed te ventileren.
Stap 1: Ontvet het onderwaterschip, zodat de antifouling zich goed kan hechten. Gebruik hiervoor een goede boot ontvetter. Reinig voor het ontvetten het oppervlak grondig met een schuursponsje.
Stap 2: Breng een antifouling boot primer aan. Is het de eerste keer dat je een antifouling aanbrengt, dan dien je eerst een primer te gebruiken. Hiermee zal de beschermcoating beter hechten.
Stap 3: Breng de antifouling aan. Zorg ervoor dat het oppervlak goed droog is wanneer je de coating aanbrengt. Is er een oude antifouling-laag aanwezig die je wilt verwijderen? Gebruik hiervoor dan de Antifouling Afbijt van het merk International.
Wil je meer weten over antifouling voor je boot? Of heb je een vraag over één van onze andere producten? Laat het ons weten. Wij zitten klaar om jou – helemaal vrijblijvend – te adviseren, zodat jij zelfverzekerd het water op kunt.