Deliverytime
Als de rubberboot al een of twee winters in de garage of op zolder heeft doorgebracht, is het niet ongebruikelijk dat de materialen na verloop van tijd broos zijn geworden - en lasnaden losraken. Of je rubberboot raakt lek door een scherpe punt of voorwerp. De meeste mensen nemen onderweg geen reparatieset voor de rubberboot mee maar mogelijke gaten, worden deze pas onderweg opgemerkt. Des te belangrijker is het om in geval van nood een reparatieset rubberboot bij te hebben.
Het is nooit verkeerd om jouw rubberboot voordat die het water ingaat even grondig te onderzoeken. Maak de boot goed schoon en controleer hem op beschadigingen. Eventuele gaatjes kunnen hierbij worden dichtgeplakt en daarmee worden grotere beschadigingen voorkomen. Een preventieve rubberbootreparatie doet ook niemand kwaad.
Een standaard rubberboot reparatieset is in de eerste plaats bedoeld om kleine gaatjes en scheuren in het materiaal zo snel mogelijk te repareren - op het land of op het water. Het bevat verschillende componenten, zoals lijm en verschillende pads. Het is belangrijk om te weten dat de rubberboot reparatieset moet worden gekozen op basis van de materialen die zijn gebruikt om het opblaasbare rubberboot te maken. Met andere woorden, voor bijvoorbeeld een PVC-opblaasboot heb je een PVC-reparatieset nodig. Anders kan het zijn dat de lijm of pads niet aan het materiaal hechten. Het is ook raadzaam om een schaar in de reparatieset te bewaren om de patches te knippen.
Heb je een gaatje ontdekt in jouw rubberboot en wil je deze graag zelf dichtplakken? Dat kan! Wij leggen je graag uit hoe dat moet. Want een rubberboot is opgebouwd uit meerdere lagen: daardoor is de boot zo stevig. Dit betekent wel dat een rubberbootreparatie met lijm veel geduld vergt, omdat de lijm in drie verschillende fases wordt aangebracht.
Gebruik daarom altijd lijm met twee componenten. Twee componentenlijm wordt gebruikt om materialen aan elkaar te lijmen die een zeer hoge sterkte en duurzaamheid nodig hebben. Tussen de drie lijmfases zit een droogtijd van soms wel 24 uur. Let wel op dat je de rubberbootlijm niet gebruikt in een vochtige ruimte. Dan droogt de lijm minder snel en krijg je niet het optimale, gewenste effect.
Als je een gat of scheur in het je rubberboot hebt ontdekt, moet je de opblaasboot repareren. Ga stap voor stap te werk met onze reparatiesets voor rubberboten:
Nog een opmerking: Afhankelijk van de lijm en het materiaal kan het nodig zijn om het gat op te ruwen met een beetje schuurpapier. Let op de instructies op de verpakking van de fabrikant.
Boottotaal is dé specialist als het gaat om artikelen voor je rubberbootreparatie. Van tape tot lijm tot aan een complete reparatieset rubberboot, Boottotaal heeft het allemaal. En meer! Want naast alle artikelen hebben we ook alle benodigde kennis in huis om jou te voorzien van het beste advies. Dus heb je vragen over een rubberboot reparatie? Neem contact op. Bel ons op: 0418 - 51 40 18 of stuur een mail naar: [email protected].