Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters

      Wij helpen je goed uitgerust het water op!

      Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

      Touw splitsen

      Zelf je lijnen en landvasten splitsen? Dat kan zeker! Bij Boottotaal hebben we alle benodigdheden om zelf jouw lijnen te splitsen. Ook een handige splitshandleiding hebben we voor jou ter beschikking! Splits jouw lijnen samen met Boottotaal!... Toon meer

      Merken

      Prijs

      -
      35 Producten

      Touw splitsen

      Splitsen van lijnen en landvasten is een manier om een ​​touw te voorzien van een lus of twee uiteinden van een touw met elkaar te verbinden zonder een knoop te gebruiken. Behalve dat een knoop vaak in de weg zit en niet mooi is, kan zelfs een correct geknoopte knoop een aanzienlijk krachtverlies aan een touw veroorzaken. Bij Boottotaal weten we als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste splits te maken. Splitsen kun je zelf doen of wij kunnen alle splitsen voor je regelen.


      Voor degenen die hun eigen touwen willen splitsen, hebben we een uitgebreide splitsgids en een reeks splitshandleidingen gemaakt  waarin een reeks splitsmethoden gedetailleerd worden beschreven. Voor praktische splitsdemonstraties houd onze agenda in de gaten. Op ons hoofdkantoor in Hedel geven we regelmatig splitsdemonstraties.


      Splitsen: De meeste landvasten en touwen kunnen worden gesplitst, dit is normaal gesproken de voorkeursmethode voor beëindiging van een lijn. Een goede verbinding volgens de aanbevolen methode mag de sterkte van een touw niet met meer dan 10% verminderen.


      Knopen: Een knoop vermindert de sterkte van het touw, soms zeer aanzienlijk. Dit verlies wordt veroorzaakt door de scherpe bochten en compressie die in elke knoop voorkomen. De mate waarin een touw verzwakt zal afhangen van de knoop, het type touw en het materiaal waaruit het gemaakt is, maar kan oplopen tot 60%.


      Ogen in landvasten of lijnen: Waar mogelijk moet de hoek die wordt gevormd bij de hals van een las wanneer deze wordt belast, 30 graden of minder zijn. Dit betekent dat de lengte van het oog in platte toestand minimaal 2,7 keer de diameter moet zijn van het object waarover het oog moet worden gebruikt en dat de afstand van het draagpunt tot de keel bij gebruik minimaal 2,4 keer de diameter moet zijn. Sommige materialen zoals Dyneema vereisen een groter oog met een hoek bij de splisting van 15 graden of minder.